Hyppää sisältöön

Keravan Aurinkovoimala

Me Keravan Energialla uskomme, että uusiutuvaan energiaan panostaminen on energiaviisautta parhaimmillaan. Omalla aurinkovoimalalla pystymme tarjoamaan asiakkaillemme mahdollisuuden paikallisen aurinkosähkön hankkimiseen.

Vuokraamalla aurinkovoimalastamme oman nimikkopaneelin varmistut siitä, että osa kuluttamastasi sähköstä on todennettavasti lähellä tuotettua puhdasta ja päästötöntä aurinkosähköä ja tuet paikallista uusiutuvan energian tuotantoa.

Aurinkovoimalamme edustaa markkinoiden uusinta tekniikkaa. Tämä mahdollistaa myös sen, että vaikkei aurinko Suomessa aivan joka päivä paistakaan, paneelit pystyvät keräämään aurinkoenergiaa pilvienkin läpi. Pitkät, valoisat kesät ovat etumme, ja saamme kesäaikana kerättyä runsaasti aurinkoenergiaa.

• 774 aurinkopaneelia 16 rivissä
• Paneelit asennetaan 38° kulmassa
• Suuntaus etelään 180°
• Paneelien maa-asennus kierrepaaluilla
• Vuotuinen kokonaisenergiantuotanto on 230 MWh ja piikkiteho 247,68 kWp
• Yhden paneelin teho 320 W
• Kotimaiset paneelit (Areva Solar)
• Maksimijännite 800 VDC
• Voimalalla on myös oma sääasema

Näin Aurinkovoimala perustettiin

Keravan kaupunki halusi osaltaan tukea aurinkovoimaa, ja vuokrasi meille tontin Keravan vankilaa vastapäätä, Lahdentien ja Lahden moottoritien välistä.

Keravan Aurinkovoimalan tontti ennen voimalan valmistumista
25.8.2015
Tontin maanrakennustyöt käynnistyivät. Maanrakennustyöt edistyivät tehokkaasti.
SaloSolar Oy:n koneistoa
11.9.2015
Voimalaitokseen valittiin korkeatuottoiset, nimellisteholtaan 320 Wp paneelit, jotka ovat kaiken lisäksi kotimaista tuotantoa. Paneelit valmistaa Salon tehtaallaan SaloSolar Oy ja toimittaa Areva Solar Oy.
Yli-Keravan Lämpökeskuksen piippuun asennettiin WLAN-yhteys Aurinkovoimalaa varten
18.11.2015
Yli-Keravan lämpökeskuksen piippuun asennettiin aurinkovoimalan tarvitsema WLAN-linkki. Jatkuvan internet-yhteyden avulla voimalaitos voi lähettää reaaliaikaista tuotantodataa Aurinkovoimalan nettisivuille.
Aurinkovoimalan asennustöitä tehtiin kovassa pakkasessa
7.1.2016
Aurinkovoimalan asennustöitä tehtiin 25 asteen pakkasessa. Varsinaisten aurinkopaneelien asennus ja sähkötyöt saatiin valmiiksi.
Keravan Aurinkovoimala ilmasta kuvattuna talvella
1.3.2016
Aurinkovoimala käynnistettiin. Sähkön tuotanto valtakunnan verkkoon alkoi – ensimmäisen päivän tuotanto oli lähes 700 kWh.
Sulje
Search